Speelgoed voor in het vliegtuig en een doeboek waarmee je meestal de cockpit in mag

Het leukste speelgoed voor in het vliegtuig

Een vliegreis is natuurlijk super gaaf, maar of je nu naar Spanje vliegt of naar Mexico, voor kinderen duurt de reis eigenlijk altijd te lang. Leuk speelgoed voor in het vliegtuig zorgt ervoor dat de kinderen zich niet stierlijk gaan vervelen wanneer er buiten niks meer te zien is. Maar wat is handig speelgoed voor in het vliegtuig dat niet teveel ruimte inneemt en waar ze niet snel op uitgekeken zijn? Wij hebben het leukste en handigste speelgoed voor in het vliegtuig in dit artikel voor je op een rijtje gezet. Van speelgoed voor baby’s tot en met kinderen van een jaar of twaalf. 

Het leukste speelgoed voor in het vliegtuig voor korte en lange vluchten

Speelgoed voor in het vliegtuig kopen, waar moet je op letten?

Wanneer je speelgoed voor in het vliegtuig wilt aanschaffen dan zijn er een aantal zaken die van belang zijn. Zo moet het speelgoed niet teveel ruimte innemen, niet teveel losse onderdelen hebben en niet teveel geluid maken bijvoorbeeld. Onderstaande punten vinden wij zelf het belangrijkste bij het kiezen van speelgoed voor op reis. 

Compact en licht speelgoed

Vliegmaatschappijen worden steeds stricter met de bagage regelgeving. Reis je met een prijsvechter? Dan zul je al snel moeten bijbetalen voor je bagage. In de cabine mag je namelijk steeds minder bagage gratis meenemen. Om toch goedkoop te reizen, kiezen wij dan ook voor compact speelgoed. Onze kinderen hebben elk een eigen kleine rugzak mee in het vliegtuig met daarin wat snacks en hun persoonlijke items, waaronder het speelgoed. Let ook op het gewicht van het speelgoed: licht speelgoed kunnen kinderen vanaf een jaar of vier prima zelf dragen in een rugzakje. 

Speelgoed zonder veel losse onderdelen

Er is niks zo vervelend als een bak strijkkralen die over de grond gaat wanneer je in een vliegtuig zit… Natuurlijk zijn strijkkralen een extreem voorbeeld, maar hou – zeker bij jonge kinderen – rekening met het aantal losse onderdelen bij het kiezen van speelgoed voor in het vliegtuig. Zelf hou ik bij jonge kinderen ook altijd rekening met de bruikbaarheid van het speelgoed wanneer er 1 onderdeel kwijtraakt. Als het speelgoed dan direct niet meer bruikbaar is, dan is het niet zo geschikt voor op reis. 

Speelgoed dat niet snel zal vervelen

Idealiter kies je speelgoed voor in het vliegtuig wat niet snel zal vervelen. Een klein leesboekje is leuk, maar niet elk kind vindt het boeiend om hetzelfde boekje keer op keer te lezen. Speelgoed waar ze creatief mee kunnen zijn, spelletjes en speelgoed dat op meerdere manieren te gebruiken is, zijn daarom handiger voor in het vliegtuig en voor op reis.

Speelgoed voor in het vliegtuig voor baby’s

Ga je vliegen met een baby? Dan zijn de opties qua speelgoed voor in het vliegtuig natuurlijk beperkt. Kies voor speelgoed dat je gemakkelijk vast kunt maken aan een tas of jas. Dan hoef je namelijk niet elke drie seconden onder je vliegtuigstoel te duiken om de rammelaar op te rapen. Done by Deer heeft hier veel super schattige en handige speelgoeditems voor. Of kies voor een schattige rammelaar die je om de pols of enkel van je baby kunt vastmaken met klitteband, zodat elke beweging een (zacht) geluid maakt. Een fijne en zachte knuffel of knuffeldoek kan het nodige comfort geven, zeker tijdens het opstijgen en landen. 

Speelgoed voor in het vliegtuig voor peuters en kleuters

Het is best een uitdaging om handig speelgoed voor in het vliegtuig te vinden voor peuters en kleuters. De aandachtsspanne is kort en spelletjes zijn nog wat lastig. Creatief speelgoed vond ik zelf altijd een fijne optie. Het merk Djeco heeft bijvoorbeeld leuke boekjes met herbruikbare stickers in allerlei leuke thema’s. De stickers doe je in een klein bakje in de tas. Zo kunnen ze elke keer een nieuw tafereel maken. Janod heeft vergelijkbare boekjes maar dan met magneten. Vooral dit magneetboekje met dierenfeest thema vind ik erg leuk! Bij ons deed een simpel magisch tekenbord het ook altijd erg goed op reis. Eindeloos tekenplezier zonder losse kleurtjes! Bij ons zijn ook de Tiptoi pocket boeken al jaren een hit op reis. De boekjes zijn compact en zitten bomvol spelletjes, liedjes en activiteiten die ze met de Tiptoi pen kunnen doen. De pen moet je er los bij aanschaffen maar deze kun je vervolgens gebruiken bij alle Tiptoi artikelen. 

Speelgoed voor in het vliegtuig voor kinderen vanaf 6 jaar

Voor kinderen vanaf een jaar of zes is het makkelijker om handige reisspellen en doeboeken te vinden voor op reis. Ons favoriete reisspel is Qwixx omdat het snel te leren is, super compact is en meteen de rekenvaardigheden van onze jongste traint. Er zijn verschillende Qwixx uitbreidingen en losse scoreblokken te koop. Ook Dobble is super snel uit te leggen, voor jong en oud leuk en op vakantie ook te spelen met locals wanneer je elkaars taal niet (goed) beheerst.  Er zijn inmiddels eindeloos veel versies van Dobble gemaakt, dus of je kinderen nu gek zijn van pannekoeken of van Disney, het is er allemaal haha. Beverbende hebben we zelf nog niet gespeeld, maar deze krijgen we zo vaak aangeraden dat ik hem toch even wil noemen. De Tiptoi die we hiervoor noemden voor de kleuters is ook nog erg vermakelijk voor kinderen van 6 tot 8 jaar dus daar heb je echt een aantal jaar plezier van.

Doeboek voor in het vliegtuig waarmee je (meestal) ook een kijkje mag nemen in de cockpit!

Hoe bijzonder is het om een kijkje te mogen nemen in de cockpit van het vliegtuig? Het doeboek van My Flying Kids is een supertof logboek waarin je al je vluchten bij kunt houden.  Wanneer je kind in het vliegtuig zit, vraag je aan een stewardess of de piloot misschien een pagina van je logboek in wil vullen. We hebben al heel wat vluchten met verschillende maatschappijen gehad en het logboek werd altijd met liefde ingevuld. De piloot noteert allerlei gegevens zoals de hoogte en het vliegtuignummer en meestal schrijven ze ook een persoonlijke boodschap aan je kind. Op de pagina ernaast kan je kind zijn eigen reisdagboek bijhouden. Verder bevat het boek ook nog tal van spelletjes en activiteiten voor je kind zelf. Echt een aanrader.

Het allerleukste is dat je met dit boekje negen van de tien keer een uitnodiging krijgt om even in de cockpit te kijken na de landing. De piloten namen bij ons altijd uitgebreid de tijd om een praatje met Quinn te maken en bij sommige vluchten mocht hij zelfs helpen met het uitvoeren van diverse tests. Hij mocht op de stoel van de piloot zitten en op allerlei knopjes drukken om te controleren of alle systemen goed werkten. Hoe tof is dat?

Het boekje koop je voor 15 euro bij My Flying Kids en is beschikbaar in het Nederlands en in het Engels. In elk boekje kun je 20 vluchten kwijt. Wij hebben zelf voor de Engelse variant gekozen omdat dit ons handig leek in verband met de internationale vluchten. Omdat we zo’n fan zijn van dit product, hebben we voor jullie kortingscode geregeld. Met de code WERELDREIS krijg je 10% korting op je bestelling bij My Flying Kids!

Leukste speelgoed voor in het vliegtuig en als bonus een kijkje in de cockpit met het doeboek van My Flying Kids
Leukste doeboek voor in het vliegtuig My Flying Kids

Speelgoed voor in het vliegtuig dat leuk is voor het hele gezin: Story Cubes!

Het allerleukste is natuurlijk als je speelgoed voor in het vliegtuig hebt waar iedereen in het gezin, van jong tot oud, plezier van heeft. Met reisspellen kom je een heel eind, behalve als je ook kleine kinderen hebt die nog te jong zijn voor reisspellen. Onlangs kwam ik deze leuke Story Cubes tegen. Dit is een setje van 9 dobbelstenen met allerlei afbeeldingen. Na het dobbelen is het de bedoeling dat je een verhaal verzint met de afbeeldingen die je gedobbeld hebt. Voor de kleintjes is dit nog lastig, maar ze vinden het doorgaans maar wat leuk om naar de korte verhaaltjes te luisteren! De focus ligt niet op winnen maar op quality time samen. Er is goed over het design nagedacht, want de doos is magnetisch en bedoeld om de dobbelstenen in te werpen. De set is uit te breiden met allerlei themasets, van Harry Potter tot Star Wars. 

Heb jij nog fantastische tips voor speelgoed voor in het vliegtuig? Laat het ons weten!

De speelgoedwereld verandert voortdurend en er zijn zoveel toffe producten dat we ze onmogelijk allemaal kunnen linken in dit artikel. Heb jij nog een geweldige tip die we compleet over het hoofd gezien hebben? Laat het ons gerust weten, dan voegen we je tip toe zodat iedereen ervan kan profiteren in het vliegtuig 😉 

Mijn blogposts kunnen affiliate links bevatten. Wanneer je via een van deze links boekt, steun je deze website zonder dat het jou een cent extra kost!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige Post

Dagtrip naar de piramides van Giza vanuit Hurghada

De piramides van Gizeh in Egypte: een wereldwonder van formaat!

14 april 2024

Volgende Post

Reisblog Merida Mexico

Mérida Mexico: onze complete reisgids

22 april 2024