Fulltime Avonturier boek review. Dit reisboek wil je lezen én is de beste cadeautip voor iedereen die graag reist!

Leestip: Fulltime Avonturier – Tamar Valkenier

Droom jij stiekem ook van een leven waarin je de hele wereld over reist zonder vastomlijnd doel, nieuwe culturen leert kennen en de vetste ervaringen op doet? Zet dan zeker het boek ‘Fulltime Avonturier’ van Tamar Valkenier bovenaan je leeslijst! Dit avontuurlijke boek gaat over Tamar’s beslissing om haar baan op te zeggen en op de fiets te stappen. Dit resulteert in meeslepende verhalen. Zo reisde ze over de steppes van Mongolië met een paard, kameel en hond. In het hooggebergte van Nieuw-Zeeland ging ze zelfs nog verder terug naar basic als jager-verzamelaar. Een boek dat heerlijk wegleest op vakantie en ook de ideale cadeautip voor je reislustige familieleden en vrienden!

Mijn blogposts kunnen affiliate links bevatten. Wanneer je via een van deze links boekt, steun je deze website zonder dat het jou een cent extra kost 🙂

Waarschuwing: na het lezen van Fulltime Avonturier wil je gegarandeerd op reis!

Het boek schetst een situatie die voor velen van ons herkenbaar is: eigenlijk heb je alles prima voor elkaar in Nederland maar toch mist er iets. Avontuur en vrijheid om precies te zijn. Tamar besluit haar leven over een andere boeg te gooien, neemt ontslag en stapt op een fiets. Het mooie aan dit boek is dat je echt meegenomen wordt in de reis die ze maakt. Niet alleen fysiek, maar zeker ook de mentale reis. Want wanneer voel je je écht vrij? Hoe is het om als vrouw alleen op reis te zijn? En wat als je uiteindelijk in Nederland niet meer kunt aarden?

Ondanks de soms zware emoties die in het boek beschreven worden, leest het heerlijk weg. Een boek dat je niet meer weg wilt leggen wanneer je er eenmaal aan begonnen bent. Het boek raakte me, leerde me veel nieuwe zaken over verschillende culturen, inspireerde me om bepaalde landen op mijn bucketlist te zetten en liet me nadenken over hoe mijn eigen leven er nu uitziet en wat mijn ideaalplaatje is. Door de vlotte schrijfstijl is dit een heerlijk boek voor de zomervakantie. Het boek beslaat 429 pagina’s, onderverdeeld in drie delen: Los, Wild en Rust.

Fulltime Avonturier van Tamar Valkenier bestel je al voor 15 euro op Bol.com. 

Fulltime Avonturier boek review. Dit reisboek wil je lezen én is de beste cadeautip voor iedereen die graag reist!

Fulltime Avonturier lezen op Nextory

Het liefst heb ik nog steeds een ‘echt’ boek in mijn handen bij het lezen. Toch kies ook ik steeds vaker voor een e-book. We reizen over het algemeen het liefst met enkel handbagage en dan is een e-book op mijn telefoon of tablet toch een heel stuk handzamer dan een stapeltje boeken natuurlijk! 

Sinds een tijdje lees ik mijn e-books allemaal via de app Nextory. Eerder maakte ik gebruik van de online bibliotheek maar daar vond ik vaak net niet wat ik zocht. Ook Bookbeat vond ik persoonlijk geen succes. Nextory heeft het grootste aanbod e-books en luisterboeken in Nederland en werkt erg fijn. Voordat je op vakantie gaat download je gewoon de e-books en luisterboeken die je wilt. Je hebt dan op vakantie geen internet meer nodig. Je kunt onbeperkt boeken downloaden, lezen en luisteren zolang je een abonnement hebt. 

Benieuwd? Je kunt Nextory gratis 30 dagen uitproberen. Een maand lang lees en luister je dan wat je maar wilt zonder enige beperking. Ideaal tijdens de zomervakantie 😉 Na de proefperiode betaal je voor het goedkoopste abonnement 11,99 per maand. Als je bedenkt dat één boek al snel 15 euro kost, heb je al snel de kosten eruit wanneer je meer dan 1 boek per maand leest.

Cadeautip voor reisliefhebbers

Een tof cadeau verzinnen dat echt bij iemand past, is vaak een hele opgave. Zeker wanneer iemand veel reist en niet erg gehecht is aan materiële zaken. Om die reden zal ik vaker cadeautips gaan geven voor je medereizigers. Fulltime Avonturier is in elk geval een ideaal cadeau voor fervente reizigers. Zo kunnen ze alvast lekker in de stemming komen voor het volgende avontuur!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige Post

Zonsopgang in de Sahara bij Erg Chebbi

Merzouga en de Sahara woestijn in Marokko, alle tips voor je trip!

6 juli 2023

Volgende Post

Ontdek het prachtige Madeira met kinderen

Madeira met kinderen - de leukste activiteiten en fijnste appartementen

18 juli 2023