Portugal in de wereldtuinen van Mondo Verde

Mini wereldreis door fotogeniek Mondo Verde

Soms vind je plekken waar je het gevoel hebt dat je Nederland even helemaal achter je hebt gelaten. Mondo Verde gaat daarin nog een stukje verder en neemt je mee op een mini wereldreis!

Mondo Verde is het best te omschrijven als een mix tussen een wereldtuin, een attractiepark en een dierentuin en heeft daarmee voor elk gezinslid iets te bieden. Hoewel ik een bezoek aan dit park zeker aanraad vanwege de vele prachtige plekjes, zijn er ook een paar kanttekeningen. Lees hieronder onze review!

Nederlandse reus van Demidoff in Mondo Verde
Dierenpark Mondo Verde - witte wolf
Ringstaartmaki's voeren op een eiland in Mondo Verde Landgraaf

Fotogeniek Mondo Verde

Het park is in elk geval zeer fotogeniek, vooral het gedeelte met de wereldtuinen. Naast prachtige tuinen vind je hier namelijk ook bijzondere replica’s van beroemde gebouwen of sculpturen. De wandeling gaat deels door het bos en biedt oneindig veel fotogelegenheden. De kinderen kunnen zich onderweg vermaken met fonteinen, vijvers met vissen en het ontdekken van alle gebouwen die je tegenkomt. 

Japanse tuin in Mondo Verde wereldtuinen

Dino route in Mondo Verde

Voor de kleintjes is er een Dino route met een aantal grote dinosaurusbeelden langs het doorgaande pad. Het is niet super spectaculair maar wel erg vermakelijk. Onze jongste vond het prachtig en ook wij hebben onze lol gehad omdat de beelden zich goed lenen voor een auditie voor een nieuwe Jurassic World kaskraker. 

Nederland Mondo Verde
Dinoroute bij Mondo Verde - auditie voor Jurassic Parc

Mondo Verde Dierenpark

Zoals gezegd heeft Mondo Verde ook dieren. Nou vinden we dit altijd een lastig verhaal. Sommige dierenparken hebben het goed voor elkaar en voorzien de dieren van royale verblijven met voldoende beschutting en een zo natuurlijk mogelijke omgeving. In Mondo Verde hadden een aantal dieren een prima verblijf. Zo was er een volledig eiland in gebruik door de ringstaartmaki’s. Je mocht daar tussendoor lopen met een klein eitje waarin speciaal voer zat. De tijgers hadden het helaas minder luxe en zaten in een (naar onze mening) veel te kleine kooi die absoluut niks weg had van een natuurlijke omgeving. Een wisselende ervaring dus. Op de website is te lezen dat een aantal dieren in beslag zijn genomen als huisdier en zodoende bij het park zijn geplaatst.

Ooievaar in Mondo Verde dierenpark
Tijger in Mondo Verde dierenpark
Ringstaartmaki's voeren in Mondo Verde Dierenpark

Attracties in Mondo Verde

Bij binnenkomst van het park loop je vrijwel direct langs de ‘attracties’. Je vindt er onder meer een kinderachtbaan, botsauto’s, een waterbaan en een schip. Het is niet te vergelijken met een pretpark zoals Plopsaland de Panne, maar voldoende om de kinderen even te vermaken. Er staan op de website geen minimale hoogtes vermeld bij de attracties, dus het is lastig vooraf in te schatten waar de kinderen wel of niet inmogen. 

All you can eat oftewel all-inclusive

Het park hanteert een all you can eat concept. Het eten, warme dranken, ranja en slush-ijs zijn onbeperkt inbegrepen in de entreeprijs. Klinkt ideaal, maar de kwaliteit van het eten laat wel te wensen over en is beperkt tot belegde broodjes, simpele pasta met rode saus en friet met snacks. Wil je graag een gezonde maaltijd of drink je graag iets anders dan raad ik je aan dit zelf mee te nemen. Voor de kinderen is de onbeperkte ranja en slush-ijs natuurlijk sowieso één groot feest, hun dag kan niet meer stuk!

Naar Mondo Verde met korting

De entreeprijs van Mondo Verde is € 25 per volwassene maar je kunt hierop flink besparen!  Wij hebben zelf onze entreekaartjes gekocht met flinke korting via Groupon destijds. Momenteel is er een aanbieding bij Groupon voor € 19 per volwassene en via Spydeals kun je zelfs voor € 14,80 per persoon kaarten kopen voor Mondo Verde. Zo bespaar je toch maar mooi een tientje per persoon! Heb je wat geduld dan kun je ook vakantieveilingen nog checken. Hier worden de tickets voor Mondo Verde per 2 aangeboden vanaf € 15. Hou bij het bieden rekening met de € 5,50 administratiekosten die er nog bijkomen. 

Gratis parkeren bij Mondo Verde

Zoals je wellicht al gelezen hebt in een andere blogpost: ik heb een hekel aan betaald parkeren. Ten tijde van ons bezoek zocht ik de parkeersituatie nog niet van tevoren uit. Gelukkig is het parkeertarief bij Mondo Verde maar 5 euro. Toch kun je ook deze euro’s in je zak houden als je het niet erg vindt om 750 meter extra te wandelen. Bij de Van Cranenbroek (waar ze soms erg leuke aanbiedingen hebben!) is namelijk een gratis parkeerplaats. Let op: wij hebben hier dus niet zelf geparkeerd, kijk dus even goed of er geen tijdslimiet aan verbonden is!

Gratis parkeren bij Mondo Verde
De kidsproof Wereldtuinen Mondo Verde
Italiaanse sfeer in Mondo Verde wereldtuinen
Grot met gezicht in de wereldtuinen van Mondo Verde

Conclusie

Mondo Verde is een park wat zeer fotogeniek is en oneindig veel mooie foto’s op kan leveren. Alleen daarom is het voor mij het bezoek al waard, zeker wanneer je de tickets met flinke korting kunt aanschaffen. Door de prachtige replica’s van gebouwen en tuinen uit allerlei landen heb je het gevoel dat je Nederland even helemaal achter je laat. Sommige dierenverblijven zijn prima in orde en op andere is veel aan te merken. Maak hierin vooral je eigen afweging. Neem een gezonde lunch mee en laat de kinderen genieten van het slush ijs en de attracties en je hebt gegarandeerd een geslaagde dag!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige Post

Zaanse Schans zonder drukte

De Zaanse Schans, toerist in eigen land

2 mei 2021

Volgende Post

Couchsurfing levert je grootse ervaringen voor een hele kleine prijs

Couchsurfen met kinderen - onze ervaringen en tips

20 januari 2022