Marrakech, alles wat je wilt weten voor je eerste bezoek

Marrakech, alle info voor je eerste bezoek

Marrakech is misschien wel de meest veelzijdige citytrip nét buiten Europa. Sprookjesachtige riads, kleurrijke souks, een adembenemend paleis en bijzonder warme mensen, Marrakech heeft het allemaal. Hier kun je kiezen voor ultieme luxe of kiezen voor super authentieke belevenissen. Een ding is zeker: verbazen zul je je hier zeker, elke keer opnieuw! In dit artikel lees je alles over de must sees, de mooiste riads, tips voor je eerste reis én tips voor wanneer je zonder een man naar Marrakech reist. 

Eerste keer Marrakech, citytrip Marrakech

Mijn blogposts kunnen affiliate links bevatten. Wanneer je via een van deze links boekt, steun je deze website zonder dat het jou een cent extra kost 🙂

Wat te doen in Marrakech?

Laten we maar meteen starten met het leukste onderdeel: wat is er allemaal te doen in Marrakech en welke bezienswaardigheden in Marrakech mag je echt niet missen? 

1. Djemaa el Fna plein

Bij een bezoek aan Marrakech mag je het Djemaa el Fna plein zeker niet overslaan. Het is het hart van de stad en hier is – zeker in de avonduren – altijd van alles te beleven. Het plein verandert tegen etenstijd namelijk in een grote foodmarkt met allemaal eetkraampjes waar je alles kunt kopen van tajines tot vruchtensapjes. De café’s rondom het plein hebben veelal een toffe rooftopbar. Terwijl jij geniet van een drankje kun je rustig de drukte onder je gadeslaan. 

Het plein is een fantastische chaos vol culturele en culinaire hoogtepunten. Naast eetkraampjes zul je ook diverse verkopers van souvenirs, kruiden en andere waren treffen. Als je geluk hebt is er zelfs een soort van ‘kermisspel’ waarbij je met hengels een rondje om een frisdankfles moet krijgen. Naarmate de avond vordert komt er ook livemuziek en dans. Hou er rekening mee dat je vaak zult moeten betalen als je de camera tevoorschijn haalt voor een foto of filmpje van bijvoorbeeld een optreden. Het beste kun je ook bij de kraampjes eerst even vragen of je een foto mag maken zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Let ook op met de henna. Er werd bij mij ongevraagd een henna gezet (terwijl ik al duidelijk gezegd had dat ik het niet wilde). Daarna willen ze toch geld van je zien. Uiteraard heb ik niet betaald maar ik liep wel dagen met de henna op mijn hand rond…

Een waarschuwing is dus wel op zijn plek bij deze bezienswaardigheid. Wanneer je voor het eerst voet in Marokko zet, kan Djemaa el Fna behoorlijk intens zijn. Voor mij was de cultuurshock hier groter dan in Bangkok of Tanzania bijvoorbeeld. Nadat ik eind van de middag in mijn eentje aankwam ben ik direct naar dit plein gelopen. Persoonlijk raad ik je aan om eerst een dag Marrakech te verkennen en pas daarna ‘s avonds naar Djemaa el Fna te gaan zodat je al een beetje gewend bent. 

Op het plein zul je ook heel veel dieren aantreffen. Apen met kleren aan, roofvogels, cavia’s en zelfs slangenbezweerders met zwarte cobra’s. Toeristen mogen (wanneer ze betalen) met deze dieren op de foto. Doe dit alsjeblieft niet! Dit dierenleed moet echt stoppen en door deze mensen te betalen blijft het in stand gehouden. De foto’s in dit artikel heb ik mogen maken na een gesprek, ik heb daar uiteraard niet voor betaald. 

Laat je niet afschrikken door de waarschuwingen. Djemaa el Fna is niet voor niks een echte publiekstrekker. Je kijkt hier echt je ogen uit en je voelt direct dat je op een ander continent bent. Een fantastische ervaring mits je een beetje streetwise bent.

Djemaa el Fna plein staat bekend om de vele dieren waarmee je op de foto kunt
Een soort kermis spel op Djemaa el Fna plein waarbij je met hengels een ring om frisdrank flessen moet krijgen
Moskee en kanon vlakbij Djemaa el Fna plein

2. De souks van Marrakech

In de medina (het ommuurde gedeelte van de stad) vind je de vele souks. Dit zijn arabische markten die bekend staan om de diversiteit van de producten, de geweldige kleuren en de heerlijke geuren. De souks zijn echte doolhoven maar verdwalen is hier zeker geen straf! Laat je lekker leiden door je gevoel en struin gewoon de vele paadjes af op zoek naar de mooiste kraampjes. 

Vind je het wat spannend om ‘echt’ te verdwalen? Weet dan dat Google Maps hier verbazingwekkend goed werkt (in tegenstelling tot bijvoorbeeld de souks van Fès) en dat je dus relatief eenvoudig de weg terug kunt vinden als het nodig is. 

Marrakech heeft veel verschillende souks. De grootste souk is Souk Semmarine en ook de kruidensouk Souk Place de Epices is een echte aanrader. De verkopers vertellen je graag over al hun waren zoals de bijzondere lippenstift (die er uitziet als de deksel van een mini tajine).

Onderhandelen is een must in de souks. Wanneer je een beetje stevig in je schoenen staat kun je tot wel 50% van de prijs afdingen. Onderhandelen is echt onderdeel van de cultuur en de verkopers zullen dan ook altijd starten met een te hoge prijs. Oefen dus lekker je skills want er zijn onwijs veel toffe spullen te koop in de souks!

De mooiste winkel in de souks van Marrakech vind je op Place de Epices
Ook in de souks van Marrakech komen geregeld ezels met karren voorbij
Kameleon te koop in de souks van Marrakech

3. Koutoubia Moskee

In Marrakech zul je diverse moskees zien maar de Koutoubia Moskee is al meer dan duizend jaar hét symbool van de stad. De 77 meter hoge minaret is eenvoudig te spotten. Hoewel je de moskee als niet-moslim niet mag betreden, is het wel de moeite om deze even van buitenaf te bewonderen. Er ligt een leuk tuintje bij waar je even kan neerstrijken om lekker mensen te kijken. 

4. Bahia Paleis

De echte pracht en praal van Marrakech vind je in het Bahia Paleis! Het paleis beslaat een oppervlakte van maar liefst achtduizend vierkante meter in het historische centrum van Marrakech en je bent er dan ook minimaal wel een uurtje of twee zoet. Het paleis bestaat uit 150 kamers en meerdere binnenplaatsen en binnentuinen. Oorspronkelijk was het ontworpen voor de grootvizier, zijn vier vrouwen en meer dan honderd concubines. Prima optrekje wel!

De entreeprijs voor het Bahia Paleis bedraagt 70 dirham (ongeveer 7 euro) en dat is het zeker waard. Wanneer je relatief weinig tijd hebt in Marrakech of wanneer je de stad graag verkent met een local dan is een begeleide rondleiding aan te raden. Deze fietstour door Marrakech, deze halfdaagse rondleiding door Marrakech en deze rondleiding door Marrakech van een volle dag hebben alledrie zeer goede reviews!

Bahia Paleis is een van de mooiste bezienswaardigheden van Marrakech en must see
Prachtige tuinen in het Bahia Paleis
Bahia Palace in Marrakech is de perfecte locatie voor een fotoshoot
Bahia Paleis in Marrakech met de mooie deuren
Kat op mozaiek in het Bahia Paleis in Marrakech

5. Jardin Majorelle 

Je hebt vast al eens foto’s van Jardin Majorelle voorbij zien komen. Het blauwe huis met de gele accenten en de mega cactussen ervoor zijn namelijk een te gekke fotospot. De prachtige botanische tuin werd ontworpen door een Fransman, kunstenaar Jacques Majorelle om precies te zijn. De specifieke kobaltkleur die hier overal terugkomt kreeg zelfs de naam Majorelleblauw!

De tuin is niet alleen fotogeniek, er is ook heel wat te ontdekken. Zo vind je hier bijvoorbeeld planten uit alle vijf de continenten! De cactussen en de kleurrijke bougianvillea springen het meest in het oog en zijn de perfecte achtergrond voor fantastische foto’s. 

Ook voor modeliefhebbers is Jardin Majorelle een hotspot. Niemand minder dan Yves Saint Laurent en zijn partner Pierre Bergé zijn sinds 1980 de eigenaren van Jardin Majorelle. Na het overlijden van Yves Saint Laurent in 2008 is zijn as hier uitgestrooid en wordt de tuin onderhouden door een stichting. 

Wil je Jardin Majorelle bezoeken? Boek dan zeker vooraf online je ticket! De tickets hebben elk een apart tijdslot en er staan dan ook standaard rijen voor de deur bij bordjes met tijdstippen erop. Ik had niet vooraf geboekt en was dus voor niks naar Jardin Majorelle gewandeld… Een ticket voor enkel de tuinen kost 150 dirham (circa 15 euro). Het is er altijd erg druk dus het is raadzaam om vroeg te gaan om zo de drukte enigszins voor te zijn. 

Majorelle Gardens van Yves Saint Laurent in Marrakech met het karakteristieke blauw gele huis en de cactustuin

6. Zawiya of Sidi Bel Abbes

Heb je hier nog nooit van gehoord? Dat kan kloppen! Dit mausoleum kwam ik bij toeval tegen tijdens het ‘verdwalen’ en ligt wat verder buiten het centrum. Toch is het zeer de moeite waard! Niet alleen is het een prachtig complex dat je gratis mag bewonderen, het is ook een plek waar men zorgt voor de armen, de gehandicapten en eenieder met een beperking. 

De ingang van het grote binnenplein van het complex ligt aan een klein pleintje waar voetbaldoeltjes op de muren geverfd zijn. De jeugd was heerlijk aan het voetballen en een groep oudere Marokkaanse dames zaten gezellig te kletsen op het pleintje. Dit is het ‘intieme’ Marrekech, een plek waar je opgenomen wordt in het dagelijkse leven, waar commercie geen rol speelt en iedereen – ondanks de taalbarriere – je maar wat graag wil helpen. Dus wil je even uit de toeristische bubbel, dan kan ik je een wandeling naar Zawiya of Sidi Bel Abbes ten zeerste aanraden!

Moskee bij Zawiya of Sidi Bel Abbes in Marrakech
Zawiya of Sidi Bel Abbes waar minderbedeelden, gehandicapten en zieken worden opgevangen en geholpen in Marrakech
Hidden gem in Marrakech
Het pleintje voor Zawiya of Sidi Bel Abbes in Marrakech

Toffe activiteiten in Marrakech

Wanneer je de tijd hebt, is het echt een aanrader om – naast het ronddwalen door de vele steegjes en langs de bezienswaardigheden – één of meerdere activiteiten te plannen. Met deze experiences die begeleidt worden door locals dompel je jezelf namelijk even helemaal onder in de Marokkaanse cultuur. Er zijn super veel activeiten om uit te kiezen maar ik zet er drie op een rijtje die er wat mij betreft uitspringen en die tevens supergoed beoordeeld zijn. 

1. Marokkaanse kookworkshop (3-gangen) inclusief bezoek aan de souks

Het eten in Marokko is ‘to-die-for’, vooral de heerlijke tajines in alle variaties. Met deze Marokkaanse kookworkshop leer je hoe je zo’n overheerlijk driegangendiner op tafel tovert. Je wordt ontvangen bij de Marokkaanse dames thuis (in de medina) en gaat eerst met ze op shoppen in de souks voor alle verse ingrediënten. Vervolgens bereid je de verschillende gangen en geniet je samen van al het lekkers, Je krijgt zelfs de recepten mee naar huis! Deze kookworkshop is te boeken vanaf €38,67 en dat is inclusief alle materialen en ingrediënten!

2. Workshop pottenbakken in een traditionele pottenbakkerij

Bij pottenbakken moet ik meteen aan de film ‘Ghost’ denken, maar ook zonder Patrick Swayze is pottenbakken natuurlijk een heerlijke bezigheid 😉 Bij deze workshop leer je enkele technieken die traditioneel veel gebruikt worden in Marokko. Je creaties mag je uiteraard mee naar huis nemen. Je kunt ze direct meenemen en thuis af laten bakken en verven, maar wanneer je minimaal een week in Marokko bent (en terugkeert in Marrakech) kun je deze ook hier laten afbakken. Deze workshop pottenbakken boek je vanaf €33,49 per persoon. 

3. Workshop Marokkaanse leren pantoffels maken

In de souks kom je de Marokkaanse Babouch overal tegen. Deze leren pantoffels zijn dan ook typisch Marokkaans. In de medina kun je een workshop volgen waarbij je onder leiding van een ervaren leerbewerker je eigen babouch maakt! In totaal ben je zo’n 3,5 uur zoet met deze workshop en je leert onder andere met verschillende soorten leer te werken. De pantoffels die je maakt neem je uiteraard mee naar huis en tussendoor krijg je ook nog Marokkaanse thee en een heerlijk gebakje! De babouch workshop boek je vanaf €69 per persoon. 

De leukste dagtrips vanuit Marrakech

Vanuit Marrakech kun je eenvoudig allerlei te gekke dagtrips doen. Zo liggen de Agafay woestijn en het Atlasgebergte op een steenworp afstand, maar je kunt ook meerdaagse trips boeken naar bijvoorbeeld de Sahara! Er zijn superveel aanbieders van dag- en meerdaagse trips vanuit Marrakech. Ook in de medina kun je eenvoudig een meerdaagse trip boeken, maar let hier wel mee op. Deze aanbieders hebben meestal geen online presence en hebben doorgaans geen reviews. De kwaliteit is dan ook erg wisselend. Persoonlijk raad ik je aan om online een trip te boeken die goed aangeschreven staat. De trips die er wat mij betreft uitspringen heb ik voor je op een rijtje gezet!

1. Dagtrip naar het Hoge Atlasgebergte en de 5 valleien

Wanneer je nieuwsgierig bent naar het leven in het Hoge Atlasgebergte dan is dit jouw trip! Onder leiding van een lokale gids spendeer je namelijk een hele dag in de bergen waarbij je niet alleen de verschillende landschappen en watervallen ziet maar ook kennismaakt met de lokale berbers en hun leefwijze. De lunch is dan ook een uitgebreide maaltijd bij een berbergezin thuis. Authentieker wordt het niet 🙂 Deze dagrip naar het Hoge Atlasgebergte boek je vanaf €79 per persoon. 

2. Voor de avonturiers: tokkelen boven het Atlasgebergte

Wil je graag het Hoge Atlasgebergte verkennen en vind je een beetje adrenaline wel lekker? Dan is dit hoogteparcours met tokkelbanen een nobrainer! Wat deze tour (in mijn optiek) extra leuk maakt, is dat er ook aandacht is voor de prachtige landschappen én voor een bezoek aan de berberdorpen. Alles in één dus! Je wordt opgehaald in Marrakech, stopt bij het oudste berberdorp in de omgeving en krijgt een introductie in de traditionele productie van arganolie voordat je start met je tokkelavontuur. Tussen de 4 tokkelbanen zitten wat gave hoogteparcoursen dus adrenaline is verzekerd. In de berbervallei krijg je daarna nog een heerlijke lunch en kun je op je gemak het berberdorp verkennen voordat je terugrijdt naar Marrakech. Tokkelen in het Atlasgebergte boek je al vanaf 60 per persoon. 

3. Diner in de Agafay woestijn met zonsondergang

Dineren in de woestijn, hoe romantisch is dat? De Agafay woestijn ligt vlakbij Marrakech maar je hebt het idee dat je in een compleet andere wereld gestapt bent. In deze steenwoestijn schuif je – na tig foto’s van het fantastische landschap – aan voor een heerlijk traditioneel diner bij zonsondergang terwijl je geniet van livemuziek door de berbers. Kijk na je diner zeker omhoog want hier ga je (bij helder weer) een adembenemende sterrenhemel zien! Een diner in de Agafay woestijn boek je vanaf 30 per persoon.

4. Overnachten in de Sahara

Hoewel er allerlei meerdaagse tours naar de Sahara worden aangeboden, raad ik je aan om dit zelf te regelen. Tijdens de tours wordt je namelijk geforceerd om te eten in te dure (en vaak slechte) restaurants onderweg en zijn er verplichte stops bij winkels. Dit is super zonde van je tijd, want er zijn genoeg te gekke stops tussen Marrakech en Merzouga die je wél wilt zien! Wij hadden een huurauto geregeld bij Sunny Cars en zijn in één dag vanuit Marrakech naar Merzouga gereden met een tussenstop in Aït Ben Haddou. Idealiter plan je een overnachting halverwege zodat je meer tijd hebt voor stops onderweg. 

Wij boekten ons verblijf in de Sahara bij Hassan via AirBnB. Geen super-de-luxe kamp maar een iets authentiekere ervaring waarbij we eerst theedronken bij een berbergezin en vervolgens 1,5 uur op een dromedaris reden naar een kleinschalig en basic kampje in de woestijn. Voor het ontbijt en diner betaalden we 10 euro per persoon extra en het was een van de beste maaltijden die we gehad hebben! De bedden waren niet erg comfortabel en er was geen douche in het kamp maar desgewenst kon je bij het ontbijt douchen bij de berbers thuis. Ondanks het gebrek aan luxe was deze kleinschalige ervaring (zonder opdringerige verkopers of verplichte aanschaf van sjaaltjes) er echt een die ik je wil aanraden! 

Zonsondergang in de Sahara bij Erg Chebbi
Zonsopgang in de Sahara bij Erg Chebbi
Dromedarissen en geen kamelen in de Sahara bij Erg Chebbi
Dromedaris schaduw Erg Chebbi woestijn

Overnachten in de mooiste riads van Marrakech

Wanneer je een reisje naar Marrakech boekt dan wil je natuurlijk in zo’n prachtige traditionele riad slapen! Een riad is een traditioneel Marokkaans huis of paleis met een atrium of binnentuin. De keuze is immens, zowel qua service en uitstraling als qua locatie. Hieronder zet ik onze top 3 op een rijtje. Wij verbleven zelf in Riad Rose Meryam en waren hier zeer over te spreken! Tip: neem oordopjes mee, in heel Marrakech wordt je héél vroeg wakker van de ‘call to prayer’.

1. Riad Rose Meryam


Een prachtige riad met veel mintgroene accenten op een ideale locatie. Riad Rose Meryam ligt net buiten de medina in een super rustige wijk. Laat in de avond in je uppie teruglopen naar de riad vanuit Djemaa el Fna is hier geen enkel probleem. De binnenplaats is super gezellig gedecoreerd. Op onze kamer lag vers fruit klaar, we werden ontvangen met thee en zoetigheid en er lagen zelfs rozenblaadjes in het toilet! Op de badkamer lagen ook nieuwe tandenborstels en tandpasta op ons te wachten en er hingen badjassen klaar. Het ontbijt is niet inbegrepen maar zeker de moeite om erbij te nemen! Alles is huisgemaakt, het is superveel en echt heel erg goed van kwaliteit. Riad Rose Meryam heeft een prachtig dakterras met uitzicht op een groot ooievaarsnest en een nieuwsgierige lokale vogel die soms prachtige liedjes fluit. Je boekt Riad Rose Meryam vanaf €67 per nacht voor 2 personen. Ontbijt is bij te boeken voor 6 en een transfer vanaf de luchthaven (aanrader!) kost 15. 

Beste riads in Marrakech Riad Rose Meryam

2. Riad MedJad & Spa

Voor deze riad betaal je iets meer maar dan heb je ook wat! Niet alleen is de riad prachtig ingericht, er is ook een dakterras met een fantastisch uitzicht over de stad én een heerlijk zwembad. En dat is best lekker met de warme temperaturen in Marrakech! Het uitgebreide ontbijt zit bij de prijs inbegrepen. Op het dakterras liggen de handdoeken en zonnehoeden voor je klaar op de ligbedjes en ‘s avonds gaan er gezellige lichtjes aan. Let op: ondanks de naam heeft Riad MedJad & Spa geen spafaciliteiten! Een ander puntje van aandacht is dat de ‘zwembaden’ in riads klein zijn, echt zwemmen kun je hier niet maar afkoelen dat lukt zeker! Je boekt Riad MedJad & Spa vanaf 84 euro per nacht voor 2 personen

3. Riad Vis Ta Vie – goedkope riad

Riad Vis Ta Vie is super centraal gelegen in de medina. Deze riad is onlangs helemaal gerenoveerd en is prachtig ingericht. De eigenaren zijn super behulpzaam en je kunt er terecht voor allerhande extra’s zoals fietsverhuur of een kookles. Doordat je in de medina zit, liggen de bezienswaardigheden op loopafstand. Je boekt Ria Vis Ta Vie al vanaf 50 per nacht voor 2 personen en dat is inclusief een heerlijk ontbijt!

Goedkope riad in Marrakech is riad Vis ta Vie

4. Struin zelf alle riads af en kies je eigen pareltje!

Er zijn zo onwijs veel mooie riads dat dit lijstje eindeloos door zou kunnen gaan. Ga dus lekker voor de vakantievoorpret en browse zelf door al deze pareltjes op Booking. Check bij de reviews altijd even of men opmerkingen maakt over de buurt en de sfeer daarvan. Zeker wanneer je ‘s avonds nog lekker wilt genieten in de stad is het wel zo fijn als je zonder problemen zelf terug naar je riad kunt lopen. Hier vind je alle riads op een rijtje op Booking. 

Veiligheid in Marrakech en andere tips

Een van de meest gestelde vragen is helaas: ‘is Marrakech wel veilig wanneer je als vrouw alleen reist?’ Het is natuurlijk altijd lastig om veiligheid objectief en feitelijk te beschrijven. Soms is het immers vooral een gevoel. 

Allereerst is Marrakech natuurlijk een grote stad en kun je hier de reguliere veiligheidsproblemen verwachten die in de meeste grote steden voorkomen waaronder zakkenrollers. Laat je waardevolle spullen daarom zoveel mogelijk achter in het kluisje van je riad en zorg dat je muntgeld en/of bankbiljetten met geringe waarde bij je hebt om je kopje koffie af te rekenen. Toen iemand (tegen onze wil) met ons meeliep en vervolgens geld vroeg, kon hij ons haarfijn vertellen dat we veertig dirham in ons buideltasje hadden zitten… 

Marokko is een gematigd islamitisch land. Door je aan te passen aan de geldende normen en waarden zul je minder ongewenste aandacht trekken. Je hoeft zeker geen hoofddoek te dragen maar kleding die je schouders bedekt en een broek, rok of jurk tot over de knie worden zeer gewaardeerd. Door een zonnebril te dragen zien verkopers bovendien niet of je naar hun waren kijkt, dit kan helpen om niet door elke verkoper aangesproken te worden 😉

Het Djemaa el Fna plein is het epicentrum van Marrakech. Een fantastische ervaring maar het kan ook wat intimidered zijn, zeker als je er alleen rondloopt. Soms probeert men ongevraagd een henna te zetten. Het is belangrijk om zelfverzekerd over te komen en duidelijk ‘La Shukran’ (nee bedankt) te zeggen. Als ze de henna toch weten te zetten (zoals bij mij), reageer dan duidelijk dat je er niet om gevraagd hebt en dat je niet gaat betalen en loop vervolgens weg. Fotografeer zeker geen dieren zonder hier vooraf toestemming voor te vragen. Een Amerikaans gezin moest namelijk 20 dollar betalen voor een foto van een cobra… 

Al met al kan ik uit eigen ervaring zeggen dat Marrakech (en Marokko in zijn geheel) echt prima te bereizen zijn als vrouw. Nergens heb ik me onveilig gevoeld, zelfs niet toen ik vanuit de medina ‘s avonds laat terugliep naar mijn riad. Dit is echter wel afhankelijk van de buurt waarin je verblijft, dus doe hier altijd wat onderzoek naar!

Verdwalen in de medina van Marrakech

Het weer in Marrakech en de beste reistijd

Marrakech – en eigenlijk heel Marokko – kun je het hele jaar door prima bezoeken maar de temperatuur kan in de zomermaanden oplopen tot wel 40 graden! Het voordeel van de hete zomermaanden is dat er nauwelijks regen valt, maar persoonlijk zou ik kiezen voor de periode mei-juni of september-oktober. De temperaturen zijn er dan – met 30 graden – iets aangenamer en er valt nog steeds weinig neerslag. 

Een auto huren in Marrakech

Marrakech is het ideale startpunt voor een rondreis door Marokko. Je kunt ervoor kiezen om ook weer in Marrakech te eindigen, of – zoals wij deden – terug te vliegen vanuit Tanger in het noorden. Er zijn busverbindingen tussen de steden en je kunt ook genoeg tours vinden die je van stad naar stad kunnen brengen, maar er gaat wat ons betreft toch niks boven de vrijheid van een eigen auto. 

Auto huren bij Sunny Cars

Tijdens onze rondreis door Marokko kozen we ervoor om een auto te huren in Marrakech, ons startpunt. Marokko heeft namelijk prachtige landschappen vol bergen, rode rotsformaties en oases! Na wat research gingen we voor Sunny Cars, een fijne optie omdat ze een all-inclusive prijs hanteren waarbij ook je verzekering én allerhande schade verzekerd is. Achteraf zijn we daar maar wat blij om, want de wegen in Marokko zijn echt niet allemaal even best!

De huurauto konden we gewoon oppikken bij het vliegveld en – tegen een toeslag – weer inleveren bij het vliegveld van Tanger. Het is raadzaam om op tijd te reserveren zodat je voldoende keuze hebt uit de goedkopere modellen auto’s. Twijfel je nog over je planning? Dan zou ik toch alvast je huurauto boeken bij Sunny Cars, je kunt deze boeking namelijk tot een uur vóór de aanvangsdatum gratis annuleren! De medewerkers waren altijd heel behulpzaam en vriendelijk en we kregen telkens een vlotte service. Wij zijn fan! 

Zelf rijden met een huurauto van Marrakech naar de Sahara
Ontdek de fantastische landschappen in Marokko met een huurauto

Vanuit Marrakech naar de Merzouga woestijn rijden

Plan je een rondreis door Marokko? Dan is een overnachting in de Merzouga woestijn echt een aanrader. Deze prachtige zandwoestijn met hoge goudgele zandduinen is een voorwoestijn van de Sahara. Vanuit Marrakech reden wij zelf in één dag naar Merzouga. In ons artikel over de Merzouga woestijn lees je alles over het slapen in de woestijn, hoe je het goedkoop kunt regelen en onze ervaringen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige Post

Mnana Beach Bungalows op Zanzibar is een betaalbaar tropisch paradijs

Mnana Beach Bungalows - Zanzibar's hidden gem!

23 april 2023

Volgende Post

Zonsopgang in de Sahara bij Erg Chebbi

Merzouga en de Sahara woestijn in Marokko, alle tips voor je trip!

6 juli 2023