Dagtrip naar de piramides van Giza vanuit Hurghada

De piramides van Gizeh in Egypte: een wereldwonder van formaat!

De piramides van Egypte, en dan in het bijzonder de piramides van Giza, zijn met recht een wereldwonder. Het enige wereldwonder uit de oude tijd dat nog in volle glorie te bezichtigen is zelfs! De piramides zijn op zichzelf dus al reden genoeg om een reis naar Egypte te plannen. Maar hoe regel je dat zelf? En waar verblijf je? Net als veel reizigers hadden wij vooraf een heleboel vragen over het bezoeken van de piramides. In dit artikel delen we al onze ervaringen (inclusief de tegenvallers!) met je, zodat jij de perfecte trip kan plannen naar de piramides in Egypte. 

vakantie Egypte met bezoek aan piramides van Gizeh

Mijn blogposts kunnen affiliate links bevatten. Wanneer je via een van deze links boekt, steun je deze website zonder dat het jou een cent extra kost.

De piramides van Gizeh, een van ‘s werelds meest iconische archeologische sites

De piramides van Gizeh in Egypte is dus het enige oude wereldwonder dat de tand des tijds heeft doorstaan. Dit complex dat bestaat uit maar liefst 9 piramides, hoewel de grootste drie verreweg de bekendste zijn. Deze piramides zijn al meer dan 4500 jaar oud en het is tot op de dag van vandaag een raadsel hoe men ze destijds gebouwd heeft. Zo zijn er granieten platen gevonden die maar liefst 500 ton zwaar zijn, terwijl we met de hedendaagse technieken ‘slechts’ 200 ton omhoog kunnen hijsen. Sterk staaltje vakmanschap dus!

De piramides werden gebouwd als grafmonumenten voor farao’s en zij werden – gemummificeerd en vergezeld van veel kostbare bezittingen – in het binnenste van de piramide ten ruste gelegd. De drie grote piramides van Gizeh zijn de piramides van Cheops, Chefren en Mykerinos. De zes kleinere piramides worden ook wel de koninginnepiramides genoemd. Deze waren bestemd voor onder meer de moeder van Cheops en de hoofdkoninginnen.

De piramides van Gizeh zijn een van ‘s werelds meest iconische archeologische sites. Wanneer je aan de voet van een van de piramides staat of opkijkt tegen de gigantische sfinx dan ben je gegarandeerd onder de indruk van deze machtige bouwwerken uit de Egyptische oudheid!

Piramides en sfinx Egypte bezoeken

Kies je voor een rondreis door Egypte of een verblijf aan de kust?

Wanneer je de piramides van Gizeh wil bezoeken in Egypte, dan kiezen reizigers vaak ofwel voor een rondreis of voor een verblijf aan de kust in combinatie met een dagtrip naar de piramides. Hieronder bespreken we beide opties en zetten we de voor- en nadelen ervan voor je op een rij.

Een rondreis door Egypte maken en de piramides bezoeken vanuit Cairo

Wanneer je Egypte bezoek met als voornaamste doel om zoveel mogelijk te zien, dan is een rondreis een logische keuze. Hou er rekening mee dat je flinke afstanden zult moeten overbruggen en dat er dus ook reisdagen bij zullen zijn waarop je 8 uur in de auto of trein zit. Om deze reden kiezen veel reizigers ervoor om een rondreis van 10 tot 14 dagen te doen. De meeste rondreizen starten in Cairo en eindigen aan de Rode Zee. Favoriete bestemmingen zijn verder Luxor met de Valley of the Kings, Aswan en Abu Simbel. Als laatste locatie wordt vaak gekozen tussen Hurghada of Sharm el Sheikh voor wat zon, zee, strand en snorkelen of duiken.

Voordelen van een rondreis:

 • Alles op je eigen tempo zien en ervaren
 • Een logische reisroute kost minder reistijd dan veel lange dagtrips
 • Veel betere ervaring van het land zelf
 • Niet je tijd verdoen in de typische toerist traps die in elke excursie ingebakken zitten zoals de ‘perfume workshop’ en het ‘papyrus museum’. Dit zijn gewoon verkapte winkels en je komt er bij de meeste dagtours niet onderuit.


Nadelen van een rondreis:

 • Lastiger zelf te regelen in verband met regelgeving rondom in konvooi rijden en dergelijke. Reizen via een reisorganisatie is geen overbodige luxe in dit geval en scheelt je veel gedoe.
 • Weinig tijd om te relaxen doordat je veel onderweg bent en je de meeste dagen veel loopt om de historische sites te zien.

 

Verblijf aan de Egyptische kust als uitvalsbasis voor dagtour naar de piramides

De Egyptische kust is een walhalla voor snorkelaars en duikers. In de Rode Zee vind je namelijk prachtige koraalriffen en een grote diversiteit aan kleurrijke vissen. Spreekt dit je aan? Dan is een verblijf aan de Rode Zee een prima uitvalsbasis en kun je met dagtours de – voor jou – onmisbare highlights van Egypte bezoeken waaronder de piramides van Gizeh en de Valley of Kings in Luxor. Wij kozen zelf voor deze optie omdat we maar een week de tijd hadden en Rob deels door zou werken vanuit Egypte. Ons verblijf op het Pickalbatros Aqua Blu Resort in Hurghada is ons zeer goed bevallen, dus als je dit overweegt dan is dat een fijne optie!

De voordelen van een verblijf aan de kust als uitvalsbasis voor dagtour naar de piramides van Giz

 • Prima zelf te regelen
 • Relatief goedkoop all-inclusive verblijf in luxe resorts
 • Breed aanbod aan dagtours tegen acceptabele prijzen
 • Prachtige koraalriffen binnen handbereik op de relaxdagen


De nadelen van een verblijf aan de kust als uitvalsbasis voor dagtour naar de piramides van Gizeh

 • Lange reisafstanden voor een dagtour naar de piramides en dus hele korte nachten
 • Verplichte stops bij de zogenaamde tourist traps (winkels die voorgeschoteld worden als workshop of museum)
 • Afhankelijk van programme en tempo van de tour
Pickalbatros Aqua Blu Resort Hurghada zonsondergang

Een dagtour naar de piramides van Gizeh boeken

Zoals gezegd, kozen wij voor een dagtour naar de Piramides van Gizeh vanuit Hurghada. In ons resort werden diverse tours aangeboden maar men vroeg daar belachelijk hoge prijzen. Via Get Your Guide en Viator zijn er gelukkig genoeg opties te vinden. Wij wilden in elk geval ook naar het Egyptisch Museum. Daarnaast wilden we niet met een te grote groep op pad. Op beide platformen vergeleek ik de reviews en inhoud van diverse tours en uiteindelijk kwamen we uit bij deze kleinschalige dagtour naar de piramides van Gizeh.

Hoe ziet een dagtrip naar de piramides eruit? 

Bij deze tour werden we ‘s nachts opgehaald in een comfortabel busje met oplaadmogelijkheden voor onze telefoons. Hierdoor hadden we relatief veel tijd in Cairo en Gizeh. Onze groep bestond uit 8 personen en werd begeleid door twee geweldige chauffeurs die onderweg veel interessante informatie deelde over het leven in Egypte.

In Cairo werden we vergezeld door een gids die ons met de nodige humor de belangrijkste stukken in het Egyptisch museum liet zien. Bij elk stuk kregen we een boeiend verhaal te horen en er waren zelfs quiz vragen waar we speciale Egyptische munten mee konden verdienen haha. Door de korte maar effectieve rondleiding was er nog genoeg tijd om op eigen houtje het museum te verkennen, iets wat ik super fijn vond.

Bij de piramides kregen we handige tips van onze gids om te voorkomen dat we ‘opgelicht’ zouden worden. Bij deze tour waren trouwens ook een onbijtje (in de bus), flesjes water en een goede buffetlunch inbegrepen.

Tegenvallers tijdens de dagtour naar de piramides

Bij deze tour waren er slechts twee dingen die me tegenvielen (maar die je bij elke dagtour zult ervaren):

 • Om bij het uitzichtplatform te komen van waaruit je zicht heb op de 9 piramides moet je verplicht kiezen tussen vervoer per dromedaris of per rijtuig. Lopen is geen optie gezien de beperkte tijd die je hebt. 
 • De tour bracht ons ook naar de perfume workshop en het papyrus museum, twee verkapte winkels. Die tijd had ik liever extra gehad bij de piramides.
Dagtrip naar piramides vanuit Hurghada met bezoek aan Egyptisch Museum

Andere goed beoordeelde dagtours naar de piramides van Gizeh vanuit de Rode Zee

Verblijf je niet in Hurghada of is bovenstaande tour volgeboekt op je voorkeursdatum? Kies dan voor een van onderstaande dagtours naar de piramides van Gizeh. Deze zijn stuk voor stuk ook zeer goed beoordeeld.  Met een tour inclusief vliegreis betaal je uiteraard wat meer, maar dan heb je wel een aanzienlijk kortere reistijd. 

Powered by GetYourGuide

Het alternatief: boek een piramide tour vanuit Cairo

Ook vanuit Cairo kun je natuurlijk een tour boeken naar de piramides van Gizeh. Het voordeel is dat je een gids bijhebt en dat je zelf niks hoeft te regelen. Ook wanneer je aan de kust verblijft kan het een idee zijn om een tour vanuit Cairo te boeken en dan zelf een binnenlandse vlucht te boeken via Skyscanner of Google Flights. Dit kan je een flinke besparing opleveren aangezien de tours vanuit Cairo een stuk goedkoper zijn. Onderstaande tours zijn super goed beoordeeld. Ben je zelf niet zo’n goede fotograaf? Dan kan het een idee zijn om een tour te boeken inclusief fotograaf zodat je zeker een paar geweldige foto’s overhoudt aan je bezoek aan de piramides van Gizeh!

Powered by GetYourGuide

Boek een rondreis door Egypte via een reisorganisatie

Een rondreis door Egypte is best zelf te regelen maar daar komt wel heel wat bij kijken aangezien je in Egypte niet zelf wilt rijden. Je zult dus onder meer overal een chauffeur moeten regelen. Om die reden boeken de meeste reizigers een rondreis door Egypte liever via een reisorganisatie. Er zijn oneindig veel opties zoals deze 8-daagse Nijlcruise door Corendon vanaf 489 euro per persoon. Wil je meer keuzevrijheid qua bestemmingen? Dan zit je bij Djoser helemaal goed. Ze hebben een breed aanbod aan rondreizen door Egypte en zijn echte experts. De prijzen liggen er hoger dan bij bijvoorbeeld Corendon maar regelmatig zijn er interessante kortingen. Persoonlijk zou ik liever wat meer betalen zodat je ook echt de bestemmingen aandoet die je graag wilt zien.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige Post

Pickalbatros Aqua Blu Resort Hurghada zonsondergang

Aqua Blu Resort Hurghada in Egypte – all-inclusief & sportief!

7 april 2024

Volgende Post

Speelgoed voor in het vliegtuig en een doeboek waarmee je meestal de cockpit in mag

Het leukste speelgoed voor in het vliegtuig

20 april 2024